Iskolapszichológia a Barcsayban
 
Iskolánkban iskolapszichológiai ellátás valósul meg. Az iskolapszichológus az iskolába járó tanulók és az őket tanító pedagógusok lelki egészségével foglalkozik, segíti az iskolában zajló nevelő-oktató munkát, támogatja az iskolában tanuló diákok személyiségfejlődését. Az iskolapszichológus munkájában elsődleges a megelőzés, de többnyire elkerülhetetlen a már komoly nehézséggé alakult problémák kezelése, vagy az megoldásukban való elindulás. A konzultációs kereten túlmutató nehézségek (pl. pszichiátriai támogatást, pszichoterápiás segítséget, családterápiát igénylő problémák) esetén az iskolapszichológus a szülőt és a diákot a megfelelő szakemberhez irányítja.
 
Az iskolapszichológushoz fordulhat a szülő, a pedagógus és maga a diák is. Az iskolapszichológus munkájában kiemelt jelentőségű a szülőkkel folytatott konzultáció, ami sok esetben nem csak egy első lépés a probléma megoldása irányába, hanem maga a megoldás is megszülethet. A diákokkal végzett egyéni munkának feltétele a szülői hozzájárulás, enélkül az iskolapszichológus nem folytat konzultációt a gyermekkel.
 
Az iskolapszichológus egyéni, kiscsoportos és osztályszintű foglalkozásokat szervez a tanév során folyamatosan.
 
A logopédiai és fejlesztő pedagógiai munkának is otthont adó Barcsay Kuckóban található az iskolapszichológusi szoba. Megközelíteni az utcafront felőli udvarról lehet az épület C szárnya alagsorában található, külön bejárattal rendelkező épületrészt.
 
Az iskolapszichológushoz bejelentkezni telefonon vagy személyesen Nagyné Goldberger Melinda iskolatitkárnál lehet a 26 785 008-as számon, illetve az igazgatói irodánál a titkárságon.
 
Iskolapszichológus: Illés Zsófia